عسل یکی از بهترین و مغذی ترین مواد غذایی به شما می رود. عسل ها انواع و اسامی مختلفی دارند و هر کدام از انواع مختلف عسل دارای خواص و فواید مختلفی است. اگر شما هم قصد  عسل را داشته باشید حتما با اسامی و انواع مختلفی از عسل روبه رو می شوید. در این مقاله قصد داریم تا انواع عسل را بررسی و به شما معرفی کنیم.

معرفی انواع عسل

دسته بندی انواع عسل

همان طور که گفتیم عسل ها با توجه به مواردی مثل:

  • نوع گل یا شهد گل
  • منطقه جغرافیایی
  • زمان تولید یا همان فصل تولید عسل
  • رنگ عسل
  • نحوه تولید عسل

در دسته های مختلفی دسته بندی می شوند. در ادامه توضیح مختصری در مورد هر کدام از دسته بندی های ارائه شده برای عسل می پردازیم.

دسته بندی انواع عسل

دسته بندی عسل بر اساس نوع گل یا شهد گل

یکی از فاکتورهای دسته بندی عسل ها نوع گل یا همان شهد گلی است که عسل از آن تولید می شود. در این دسته بندی عسل ها به دو دسته تقسیم می شوند.

عسل تک گل

این نوع عسل ها فقط از شهد یک نوع گل تولید شده اند. این نوع عسل بیشتر در مناطقی که یک نوع خاص گل بر آن منطقه غالب است تولید می شود.

این نوع عسل به سختی تولید می شود، زیرا مناطق کمی هستند که فقط یک نوع گل خاص در آنها باشد از انواع عسل هایی که در این دسته قرار دارند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. عسل شبدر
  2. عسل اقاقیا
  3. عسل گل افتاب گردان
  4. و…

عسل چند گل یا مخلوط

این نوع از عسل از چندین شهد گل تولید می شود. در این نوع عسل زنبور داران بر روی نوع گل تمرکزی ندارند و عسل چند گل یا مخلوط از شهد چندین گل جمع آوری می شود. عسل هایی مثل:

  1. عسل کوهستان
  2. عسل میوه ها و مرکبات
  3. عسل درختان میوه و بدون میوه
  4. و…

جزو عسل های چند گل یا مخلوط به حساب می آیند.

عسل طبیعی

دسته بندی عسل بر اساس منطقه جغرافیایی

برخی از انواع عسل را با توجه به منطقه ای که محل تولید عسل است دسته بندی می کنند. برخی از عسل هایی که در این دسته بندی هستند:

  1. عسل دماوند
  2. عسل کوهرنگ
  3. عسل قوچان
  4. عسل زنجان
  5. عسل خوانسار
  6. و…

البته برخی افراد برای نام گذاری عسل ها از دسته بندی عسل ها از ترکیب دسته بندی عسل بر اساس منطقه جغرافیایی و فصل تولید عسل استفاده می کنند. مثلا برخی می گویند: «عسل پاییزه تهران» منظور از عسل پاییزه تهران عسلی است که در اواخر و اوایل پاییز از نباتات تابستانی و پاییزه توسط زنبور داران تهرانی تهیه و تولید می شود.

انواع عسل بر اساس منطقه جغرافیایی

دسته بندی عسل بر اساس زمان یا فصل تولید

عسل ها را بر اساس زمان تولید هم دسته بندی می کنند، معمولا برای این دسته بندی از فصل تولید عسل استفاده می کنند. در ادامه برخی از زیرشاخه های این دسته بندی آورده شده است.

عسل بهاره

منظور از عسل بهاره عسلی است که در فصل بهار و معمولا از نباتات و شهد درختان بهاری تولید می شود. مانند عسل مرکبات و اقاقیا که در اولایل بهار توسط زنبور داران تولید و عرضه می شود.

عسل پاییزه

تولید این نوع عسل از اوایل تابستان تا اواخر پاییز صورت می گیرد. این دسته از عسل ها معمولا از نباتات و مرکباتی که بعد از اقاقیا رشد می کنند تولید می شود. به این دسته عسل تابستانه هم می گویند. برخی عسل های پاییزه عبارتند از:

  1. عسل اسپرس
  2. عسل گون
  3. و…

عسل پاییزه

دسته بندی عسل بر اساس رنگ

علاوه بر موارد بالا می توان عسل ها را از طریق رنگ هم دسته بندی کرد. البته استفاده از رنگ عسل بیشتر برای شناسایی نوع عسل کاربرد دارد.

مثلا عسل هایی که رنگ آنها سفید روشن و تقریبا بی رنگ هستند از نوع عسل اقاقیا هستند. در ادامه رنگ برخی از انواع عسل را مشاهده می کنید.

نوع عسل رنگ
عسل اقاقیا سفید روشن مانند آب (بی رنگ)
عسل افرا لیمویی
عسل اسپرس زرد طلایی
عسل انواع میوه‌ها زرد متمایل به قهوه‌ای
عسل شبدر سرخ زرد تمایل به قرمز
عسل زیرفون زرد متمایل به سبز
عسل گل قاصد زرد تیره
عسل نارون قهوه‌ای رنگ
عسل صنوبر سبز تیره تا سیاه
عسل آویشن قرمز رنگ
عسل اسپرس زرد رنگ
عسل مرکبات زرد روشن

دسته بندی عسل براساس نحوه تولید

برخی افراد با توجه به نحوه تولید عسل، عسل ها را دسته بندی می کنند. برخی از دسته بندی های عسل بر اساس نحوه تولید به شرح زیر است:

  1. عسل مایع
  2. عسل با موم
  3. عسل شکرک زده (کریستالیزه)
  4. عسل شان
  5. عسل مخلوط
  6. و…

دسته بندی عسل براساس نحوه تولید

معرفی انواع عسل

عسل اقاقیا

یکی از بهترین انواع عسل بدون شک همین عسل اقاقیا است. این عسل رنگ خاصی ندارد و شهد مایع این عسل بدون رنگ و شفاف است. البته رنگ این عسل بعد از کریستالیزاسیون به رنگ سفید مایل به برفی تغییر می کند.

خواص عسل اقاقیا

عسل اقاقیا مقوی، انرژِ زا و نشاط اور است. این نوع از عسل معطر و برای بیماری های صفرا مفید است. همچنین این عسل ملین و خواب اور و برای کم خونی مفید است.

همچنین این عسل اگر به همراه سیب مصرف شود یکی از بهترین انتی بیوتیک ها برای مقابله با سرماخوردگی است. همچنین استفاده از این عسل برای درمان ناراحتی ها و التهاب های چشمی و عفونت های خانم ها هم مفید است.

عسل گون

شهد این عسل از گیاه گون گرفته می شود به همین دلیل نام این عسل را عسل گون گذاشته اند. این عسل هم مانند عسل اقاقیا یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین عسل های ایران است.

خواص عسل گون

عسل گون هم مانند عسل اقاقیا دارای خواص تقویت کنندگی حافظه، مفید برای کم خونی، خواب آور و انرژِی زا است. علاوه بر مواردی که گفته شد عسل گون برای مغز و اعصاب و زخم ها، درد، ورم و التهاب های چشمی مفید است.

عسل یونجه

این نوع عسل از گل های یونجه توسر زنبور ها استخراج می شود. این عسل دارای طعم و عطر خوبی است. این عسل در حالت شهد رنگ کهربایی دارد اما این عسل به سرعت کریستالی شده.

خواص عسل یونجه

این نوع عسل شامل مقدار زیادی ویتامین های A و K است. همچنین این عسل مانند دیگر عسل ها ملین، خون ساز، نشاط آور، خوش مزه و خوش عطر می باشد.

عسل چند گیاه

عسل چند گیاه به عسل چهل گیاه هم مشهور است. این عسل در فصل بهار و از شهد گیاهان و گل های یک منطقه تولید می شود. این نوع عسل به دلیل متفاوت بودن گیاهانی که از آنها ساخته می شود از دیگر عسل ها خواص بیشتری دارد.

خواص عسل چند گیاه

عسل چند گیاه ضد عفونی کننده دستگاه گوارش است و برای بسیاری از بیماری های دستگاه گوارش مفید است. عسل چند گیاه خاصیت تقویت اعصاب هم دارد. همچنین این عسل دارای خواص دیگری مثل: ضد اسهال، ضد سرفه، ضد اسم و آلرژی، ضد یبوست واشتها آور هم است.

عسل آفتاب گردان

همان طور که از نام این عسل پیداست این عسل از شهد گل های آفتاب گردان توسط زنبور ها جمع آوری می شود. رنگ این نوع عسل کهربایی رنگ است. این عسل رایحه و عطر زیادی ندارد اما این عسل طعم مطلوب و خوبی دارد.

عسل آفتاب گردان

خواص عسل آفتاب گردان

تقویت کننده حافظه، نرم کننده سینه و ملین، انرژی زا و اشتها آور و تسکین سرماخوردگی برخی از خواص عسل افتاب گردان است. همچنین این عسل به جز خواصی که گفته شد برای درمان برونش ها، ناراحتی های حنجره و ناراحتی های ریوی هم مفید است.

سخن پایانی

عسل یکی از مقوی ترین و مفید ترین مواد غذایی است که در انواع مختلفی تولید و نام گذاری می شود. عسل ها را می توان بر اساس نوع گل، منطقه، زمان تولید، رنگ و نحوه تولید دسته بندی کرد. البته هر کدام از این دسته بندی ها زیرشاخه هایی هم دارند. به صورت کلی ما در این مقاله به برسی انواع دسته بندی عسل و معرفی برخی از انواع عسل مثل عسل اقاقیا، عس گون، عسل بونجه، عسل چند گیاه و عسل افتاب گردان پرداختیم.


عسل مادر دسته ,تولید ,بندی ,انواع ,خواص ,اقاقیا ,دسته بندی ,نحوه تولید ,افتاب گردان ,توسط زنبور ,آفتاب گردان ,توسط زنبور داران ,اساس منطقه جغرافیایی منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

alish hojjatabbasi good - تخفیف ویژه فقط برای امروز پیروان ولایت شهرستان جهرم